Fraktfritt från 950 kr, annars 69 kr 

 Snabba leveranser, lagervaror skickas normalt från vårt lager inom 1-3 vardagar

Kalklitir

Kalklitir

Kalklitir är ett varumärke i det familjeägda bolaget Kalkhome VOF som är specialiserat på naturfärger. Det finns fem familjemedlemmar i företaget som är född på Island. Kalklitir-märket bygger på Audur Skula som är den dekorativa målaren i företaget med över 25 års erfarenhet.

Kalklitir har genom åren utvecklats och vuxit och är nu tillgängligt i många länder runt om i världen.

Kalklitir - originalet och äkta Kalkfärg!

Kalklitir (isländska för Kalkfärg) är den äkta kalkfärgen till skillnad från många kopior på marknaden som kallar sig för kalkfärg men egentligen är något annat.

Färgen består av 98,5% råvara (kalk) och resten av pigment. Undantaget är Nero som har förhållandet 85-15%.

Den finns i över 30 olika kulörer och är underbar att jobba med. Du behöver inte vara ett proffs för att lyckas med Kalklitir utan vi har fått de bästa och nöjdaste kunderna bland "vanligt" folk som tycker det är kul att måla. 

Du kan välja olika tekniker när du målar, du kan måla Kalklitir med kryss-tekniken eller med raka drag vilket kan ge lite olika drama i slutresultatet. Krysstekniken ger lite mer effekt medans de raka är lite lugnare, det gå även att påverka styrkan av effekten genom att du trycker lite hårdare här o där för att trycka ut pigmentet vilket skapar lite extra liv i väggen.

När du ska välja färg får du ha i åtanke att ju mörkare ton desto mer effekt, något som också är viktigt är att du tänker på hur mycket sol och ljus som kommer landa på väggen, tack vare att det är en naturfärg kommer den att absorbera ljuset och effekten av de ljusare kulörerna minskar. Har du mycket ljus, välj gärna en mörkare kulör.

När du målar med Kalkfärg är det viktigt att du skakar och rör om färgen ordentligt och även under tiden du målar så ska du röra om så att den inte segmenterar sig.

När du målar ska du inte ta pauser när du är mitt på väggen utan måla i ett svep från hörn till hörn och håll alltid kanten våt.

Du kan måla Kalklitir på de flesta underlag men ska du få ett perfekt slutresultat är det bra om du målar på en vitmålad vägg som är målad med en vattenlöslig färg, oljefärger fungerar inte att måla på.

Är det spackel på väggen rekommenderar vi att du lägger en primer/grundfärg som är akrylatbaserd och vattenlöslig, det är den grundfärgen som alla måleributiker har och den som är billigast.

Du målar alltid Kalklitir i två lager och det kan vara bra att veta att efter första lagret med färg så har du innan torkningen ett oerhört dramatiskt förlopp, när allt torkat kommer det dock att bli jättefint. Jag informerar om detta mest för att det kan bli mycket oro innan färgen lägger sig.

Vi rekommenderar att du sparar lite färg efter varje projekt så du kan. om olyckan är framme, åtgärda eventuella fläckar.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

SvenskaEnglish

Moms visas: