Fraktfritt från 1190 kr, annars 69 kr 

 Snabba leveranser, lagervaror skickas normalt från vårt lager inom 1-5 vardagar 

Kalkfärg för vägg

Kalklitir 

Kalkfärg på isländska heter "Kalklitir" och är en helt fantastisk väggfärg som det är omöjligt att inte förälska sig i. Du hittar ett längre blogginlägg om hur du går tillväga, här!

Här nedan ser du film på när Audur, som grundat Kalklitir, målar med två olika tekniker. Rakt upp och ner och med X-målning.

Upp & Ner

  

X-målning

Kalklitir - kalkfärg från Island

Kalklitir är en fantastisk väggfärg vi är mycket stolta att vara huvud-återförsäljare för i Sverige.

Vi levererar Kalklitir i pulverform som levereras i papperspåsar med innerpåse av plast. Du blandar Kalklitir med 1,7 lite vatten vilket ger 2 liter färg.

Måla med Kalklitir

Du kan blanda Kalklitir med en handvisp, hushållsvisp eller en skruvdragare med borrvisp, det viktiga när du blandar att du blandar angiven tid och att du inte lämnar några rester på kanterna som sedan kan åka ner i färgen och orsaka vita streck på väggarna du målat.

Målningsteknik

Du kan måla med kryssteknik eller med raka drag, det som skiljer dom åt är att du får ett annat uttryck och mer effekt med kryssmålningen, du kan också påverka resultatet med att trycka extra hårt med penseln och därmed trycka ut pigmentet på väggen.

När du målar är det viktigt att du rör om då och då i burken så att du behållar samma blandning, kalket sjunker ner till botten annars.

Du börjar i ändan av en vägg och målar oavbrutet tills du kommer till nästa hörn, du kan inte avbryta mitt på väggen då du behöver hålla en våt kant hela vägen. Se också till att måla klart där du är, du ska inte gå tillbaka och fylla i vått i vått.

Resultat

Omedelbart efter att du målat är det oerhört dramatiskt på väggen men det kommer att lugna ner sig när det torkat, ingen orsak till panik med andra ord.

Spara gärna lite färg i en burk för reparation av eventuella fläckar där du med fördel även kan använda ett fint sandpapper innan du reparerar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

SvenskaEnglish

Moms visas: