018 - 37 00 70

  • Fraktfritt från 850 kr, annars 69 kr
  •  Snabba leveranser, lagervaror skickas inom 1-3 vardagar

Kalkstuc och Kalei från Kalklitir

Kalkstuc och Kalei

I denna varugrupp hittar du produkter från Kalklitir, Kalkstuc och Kalei

Kalcstuc och Kalei

Kalkstuc

Detta är en fin och dekorativ mineralbaserad produkt av högsta kvalité. Jämförbara material är trä eller natursten beroende på utseende, hur bra det håller och kraven på underhållet.

Lämpliga ändamål för Kalkstuc är bänkskivor, bordsskivor, badrum eller på det ställe du önskar en så kallad betongliknande yta.

Viktigt att tänka på när du planerar att applicera kalkstuc är att ytan är död, det vill säga att den inte för röra sig alls. Det ska vara helt rena ytor från fett, damm och liknande.

Vi hjälper gärna till att skaffa fram en hantverkare som kan utföra jobbet åt dig eftersom det är ett ganska krävande och komplicerat arbete.

Kalei

Kalei användes från början till att renovera gamla tegelfasader som börjat krackekera och gå sönder. Idag är Kalei en produkt som passar bra till att fräscha upp tråkiga tegelväggar i första hand men den går även att använda inomhus.

Kalei appliceras med en tjock pensel.

Kalei har ett matt uttryck som en kombination mellan en kalkfärg och en mineralfärg. Det är ett en-komponentsystem vilket innebär att både första och andra lagret du lägger på är pigmenterat med den färg du valt.

Innan du använder Kalei är det viktigt att du kontollerar att ytan är lämplig att måla Kalei på och det gör du genom att måla vatten på tegelstenen och försäkrar dig om att den absorberar vattnet ordentligt, gör den det då fungerar det med Kalei.

Det finns färgprover på Kaleis olika kulörer och även bilder och vi rekommenderar att du  beställer hem prover först och provmålar på den tänkta ytan eftersom färgen har en förmåga att reagera med skiftningar i nyansen på olika typer av tegelstenar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

SvenskaEnglish

Moms visas: