Fraktfritt från 1190 kr, annars 69 kr 

 Snabba leveranser, lagervaror skickas normalt från vårt lager inom 1-3 vardagar

Tomtar

Tomtar

Här hittar du alla möjliga sorters tomtar som du skapar den äkta julstämningen med!

Tomtar

Hos oss på My White Countryhouse kommer du hitta mängder av tomtar som du troligen aldrig har sett förut. Det finns en otrolig variation av dessa små stämningsskapande gubbar och gummor och vi har valt ut de som passar in i den inredning som harmoniserar med vårt övriga sortiment.

Tomtar är ju en tydlig säsongsprodukt och det är svårt att tänka sig en jul utan att ha en tomte någonstans i sitt hem som en mysig och fin inredningsdetalj.

Vi har valt tomtar i behagliga och rena färger som är mycket lätta att tycka om.

Bakgrund och historia

Den svenska jultomten är en blandning av den amerikanska Santa Claus och den svenska gårdstomten som kom till Sverige under 1800-talet.

Jultomten i Sverige gör ju vissa saker på julafton som att gestaltas av en maskerad man som bankar på dörren och frågar "finns det några snälla barn?"

Intressant är att från början var det inte jultomten som knackade på dörren utan det var julbocken som stod och stampade utanför dörren och gav dörren en riktig smäll, den smällen la grunden till vad vi kallar för "julklappar"

Uttrycket "Ho Ho Ho" som tomten brukar säga kommer från engelskan och ursprungligen från en Shakespearepjäs "En midsommarnatts dröm" där karaktären Puck uttalar denna fras.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

SvenskaEnglish

Moms visas: