Fraktfritt från 1190 kr, annars 69 kr 

 Snabba leveranser, lagervaror skickas normalt från vårt lager inom 1-5 vardagar 

Juldoft

Juldoft

Välkommen till avdelningen för våra olika juldofter!

 

Juldoft

I vårt sortiment för juldofter hittar du doftljus i olika storlekar, färger och former. Doftljuset är en fin och lämplig gå-bort present till julmiddagarna.

Doftljusen sprider en doft som få oss att tänka på jul och allt som är positivt med denna högtid och det genom att tillföra dofter av vissa kryddor och annat till ljusen.

Här kommer en presentation på några av kryddorna som sätter doften på våra juldofter.

Ingefära

En klassisk juldoft som alla känner igen, ingefäran är en krydda som var den första orientaliska kryddan som nådde Europa, den används idag både i bakning (pepparkakor) och matlagning (revbensspjäll och pastejer).

Kanel

Kanel har vi troligen tagit namnet från Italien där det kallas för Canella, kanelen kommer från kanelträdets smala grenars bark. Förr i tiden kallades kanelen sinamomum vilket påminner om det engelska ordet för kanel.

Kryddnejlika

Kryddnejlikan är döpte efter det tyska ”Nägelein” som betyder "liten spik". Ett lämpligt namn för den skarpa kryddan som det ska göra ont när den ska pressas in i apelsinen till att dekorera och att dofta gott. Den första kryddnejlikankom till vårt land Sverige redan så tidigt som 1300-talet

Saffran -"det röda guldet"

En otroligt dyr krydda som främsta används i bakning, för att framställa ett kilo saffran behöver du 100 000 till 150 000 krokusar. Saffranet framställs av Saffranskrokusarnas pistillmärken.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

SvenskaEnglish

Moms visas: